
Nasza szkoła startowała w następujących kategoriach:
- Mistrz Gastronomii (Amelia Nowak i Wiktoria Zaorska)
- Produkcja zwierzęca i ocena pokroju bydła mlecznego (Oliwia Dobrzyńska i Wiktoria Dzwonkowska)
- Mechanizacja rolnictwa i agrotronika (Julian Suprun i Przemysław Dąbrowski)
Drużyna z mechanizacji rolnictwa test ukończyła zajmując I miejsce, a następnie uczestniczyła w etapie praktycznym, zajmując ostatecznie II miejsce w klasyfikacji generalnej. Warto dodać, iż jest to sukces wywalczony wśród aż 55 drużyn.
Uczniowie otrzymali nagrody finansowe po 1200zł dla każdego uczestnika.
W produkcji zwierzęcej uczennice po teście zakwalifikowały się do etapu praktycznego, czyli finałowej dziesiątki. Tym razem zabrakło bardzo niewiele by znalazły się na podium.
Nauczycielami odpowiedzialni za przygotowanie uczniów do konkursu byli:
- Pani Jolanta Szulc - produkcja zwierzęca
- Pani Magdalena Szmit - gastronomia
- Pan Mateusz Zarzycki - mechanizacja rolnictwa
Uczniów bardzo mocno wspierała i dopingowała, obecna na wydarzeniu Dyrektor szkoły, Pani Edyta Szymczuk. Radość po uzyskaniu tak wysokiego wyniku była bezcenna. Przebieg i atmosferę wydarzenia przedstawia fotorelacja.
W przeddzień konkursu uczniowie wraz z opiekunem zwiedzili Łódź, w tym słynną ulicę Piotrkowską, Pasaż Róż, odwiedzili także Manufakturę. Kolejnym punktem programu był seans w Planetarium.