W związku z zagrożeniem sanitarno - epidemiologicznym (koronawirus)
uroczystości związane z Dniem Patrona szkoły w dniu 19 marca 2020 r.
zostały odwołane.
- Szczegóły
- Odsłony: 596
Od 12 do 25 marca br. zajęcia szkolne zostają zawieszone.
Proszę śledzić informacje w środkach masowego przekazu
i na stronie internetowej szkoły.
- Szczegóły
- Odsłony: 609
Samorząd Uczniowski Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Okszowie z okazji Walentynek oraz Tłustego Czwartku przygotował słodki poczęstunek w postaci walentynkowych oponek. Drożdżowe Serduszka zostały sporządzone (21.02.2020) przez liczne grono członków Samorządu Uczniowskiego pod przewodnictwem Pani Magdaleny Szmit i Pani Agnieszki Bartoszuk. Członkowie SU poczęstowali wszystkich uczniów i nauczycieli w Naszej Szkole.
- Szczegóły
- Odsłony: 758
Zawody odbyły się w dniu 12.02.2020 r. w Liceum Ogólnokształcącym w Siedliszczu. Rozegrano 76 meczy, po których wyłoniono najlepsze zawodniczki i najlepszych zawodników zawodów oraz najlepsze drużyny.
Kolejność zajętych miejsc :
DZIEWCZĘTA:
- Prażnowska Paulina (LO Siedliszcze)
- Świeczak Nikola (LO Siedliszcze)
- Dworakowska Anita (ZS CKR Okszów)
- Rojek Aleksandra (ZS CKR Okszów)
- Mazurek Zuzannna (ZS CKR Okszów)
CHŁOPCY:
- Sarzyński Jakub (ZS CKR Okszów)
- Karwat Oskar (LO Siedliszcze)
- Kister Krystian (LO Siedliszcze)
- Pawlak Adrian (LO Siedliszcze)
- Koltun Grzegorz (ZS CKR Okszów)
Opiekunowie drużyn:
ZS CKR Okszów – Bolesław Kapuściński
LO Siedliszcze – Jacek Pawlak
Najlepsi zawodnicy i zawodniczki oraz najlepsze drużyny otrzymały dyplomy ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Chełmie.
W klasyfikacji drużynowej wśród dziewcząt zwyciężyła drużyna Liceum Ogólnokształcącym w Siedliszczu, zaś wśród chłopców drużyna Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Okszowie.
- Szczegóły
- Odsłony: 827
Dnia 4 lutego 2020 dwie uczennice Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Okszowie Ola Rojek (klasa 2) i Monika Nowak (klasa 1) wzięły udział w konkursie „Bitwa na drobiowe smaki”, który odbył się w Lublinie w Studiu Kulinarnym „Kuchnia Brudzia”. W konkursie wzięło udział 11 drużyn reprezentujących placówki edukacyjne z terenu województwa lubelskiego.
Podczas konkursu dziewczęta naszej szkoły przygotowywały dania, (przystawkę i danie główne) których głównym składnikiem był kurczak. Zestaw obiadowy został wcześniej opracowany i wypróbowany podczas zajęć z Panią Magdaleną Szmit. Uczennice dzielnie walczyły i zostały wyróżnione dyplomami oraz medalami za udział w konkursie.
- Szczegóły
- Odsłony: 790
Strona 35 z 38